Careerrousel zoekt bedrijven voor unieke kans: ‘Houd talent in Flevoland’

Een win-win situatie voor afgestudeerden en bedrijven uit Flevoland. Dat is het idee achter de het collectief traineeship Careerrousel. De kersvers afgestudeerde hbo’er krijgt de kans om in 2 jaar tijd projecten van elk een half jaar bij 4 verschillende bedrijven te doen. De bedrijven profiteren 2 jaar lang van de kennis van de hbo’ers, en maken in die tijd kennis met 4 potentiële werknemers. Geen verkeerde deal in deze coronatijd, die ook de arbeidsmarkt raakt.

aanjagen

De Board is een echte aanjager. Het gaat om nieuwe initiatieven rondom de toekomstige economische vraagstukken van Flevoland. Alle projecten en activiteiten die we organiseren hebben uiteindelijk het doel de brede welvaart in de regio te versterken.

verbinden

De Board fungeert als verbinder om organisaties met elkaar te laten samenwerken. Het fungeert als makelaar met een uitgebreid netwerk die partijen met elkaar in contact brengt en houdt. We zoeken partnerships en krijgen input vanuit de ondernemersverenigingen in Flevoland.

communiceren

Eén van de belangrijkste doelen van de Board is om Flevoland op de kaart te zetten. Het gaat om een onderscheidende propositie, het communiceren van het Flevolandse verhaal, de ambassadeur functie en lobby activiteiten.

Talent behouden

‘Het hogere doel is, om talent uit Flevoland te verleiden om hier carrière te maken’, zegt Marcel Burger van personeelsspecialist Burger Support. Hij is initiatiefnemer van het Careerrousel, samen met Rabobank Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland. ‘Tegelijkertijd willen we op deze manier een steentje bijdragen aan het verhogen van het opleidingsniveau in Flevoland, en het MKB naar een hoger niveau tillen.’

De pasafgestudeerden komen van het Business College Windesheim Almere. Ze hebben dus bijvoorbeeld een diploma Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Ondernemerschap en Retail Management of Human Resource Management op zak.

Twee bedrijven stapten al aan boord van het Careerrousel: ANSUL Brandbeveiliging en Rabobank Flevoland. ‘Er is dus nog plek voor twee andere bedrijven. De voorwaarde is dat een deelnemend bedrijf in Flevoland gevestigd is, net zoals de studenten in Flevoland moeten wonen.’ Het streven is om 1 maart te starten met 4 trainees en 4 bedrijven.  

Samen optrekken

Stefan Lohuis, directievoorzitter van Rabobank Flevoland: ‘Rabobank Flevoland heeft altijd behoefte aan jong talent, en dan het liefst uit eigen regio. Careerrousel geeft ons de kans dit goed opgeleide talent aan de regio te binden. Ik vind het van grote waarde dat we als Flevolandse ondernemers gezamenlijk deze handschoen oppakken. Want juist door samen op te trekken, versterken we onze aantrekkingskracht en bieden we mooie kansen voor jonge Flevolanders. Daar ben ik van overtuigd.’

Windesheim Almere zorgt ervoor dat de trainees elk kwartaal een intervisie hebben, waarin ze hun ervaringen kunnen delen. Vanuit Careerrousel krijgen de trainees elke drie maanden een kennissessie aangeboden, bijvoorbeeld met een inspirerende spreker. ‘Als bedrijf word je dus ook aardig ontzorgd in de begeleiding. De trainees worden bovendien aangemoedigd, om hun ervaringen volop te delen. Marcel Burger: ‘Dat draagt weer bij aan je employer branding, dus voor bedrijven in Flevoland is dit echt een buitenkansje.’

Careerrousel is een experiment en gaat zich bij succes ook richten op afgestudeerde MBO-studenten. Meer informatie vind je op burgersupport.nl/careerrousel/