Search
Close this search box.

Derde editie De Staat van Flevoland op 25 april

Economic Board Flevoland houdt op donderdag 25 april de derde editie van De Staat van Flevoland. Het event wordt gehouden in Theater De Meerpaal in Dronten. ‘Samenwerken doe je niet alleen. Doe, denk en netwerk mee’, aldus voorzitter Femke Rientsma.

aanjagen

De Board is een echte aanjager. Het gaat om nieuwe initiatieven rondom de toekomstige economische vraagstukken van Flevoland. Alle projecten en activiteiten die we organiseren hebben uiteindelijk het doel de brede welvaart in de regio te versterken.

verbinden

De Board fungeert als verbinder om organisaties met elkaar te laten samenwerken. Het fungeert als makelaar met een uitgebreid netwerk die partijen met elkaar in contact brengt en houdt. We zoeken partnerships en krijgen input vanuit de ondernemersverenigingen in Flevoland.

communiceren

Eén van de belangrijkste doelen van de Board is om Flevoland op de kaart te zetten. Het gaat om een onderscheidende propositie, het communiceren van het Flevolandse verhaal, de ambassadeur functie en lobby activiteiten.

Economic Board Flevoland houdt op donderdag 25 april de derde editie van De Staat van Flevoland. Het event wordt gehouden in Theater De Meerpaal in Dronten. ‘Samenwerken doe je niet alleen. Doe, denk en netwerk mee’, aldus voorzitter Femke Rientsma.

Friso de Vor, senior onderzoeker van Hogeschool Windesheim, presenteert de tweede editie van de Flevoland Monitor. De Flevoland monitor biedt een diepgaande blik op de economische stand van zaken in Flevoland, inclusief spraakmakende inzichten over onze levenskwaliteit, personeelsuitdagingen en de onmisbare energietransitie.

Onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink vindt een interactief panelgesprek plaats, waarin vooraanstaande panelleden de meest recente cijfers en feiten bespreken. ‘Een tipje van de sluier? Eind 2023 had iedere werkzoekende Flevolander de keuze uit drie banen. Bijna 260.000 Flevolanders zijn actief op de arbeidsmarkt, de Flevolandse beroepsbevolking was niet eerder zo groot’, vertelt onderzoeker Friso de Vor.

Naast het plenaire gedeelte, vinden er inspirerende workshops plaats. Kom van alles te weten over AI, dompel je onder in de wereld van de eiwitrijke én kansrijke Flevoboon of laat je creativiteit de vrije loop tijdens een interactieve workshop om Flevoland als sterk merk op de kaart te zetten. Daarnaast is uiteraard ruimte om te netwerken.

De Staat van Flevoland wordt voor de derde keer georganiseerd. Vorig jaar werd het event bezocht door 200 mensen uit het Flevolandse onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. De organisatie is in handen van Economic Board Flevoland. Economic Board Flevoland zet zich in voor ondernemerschap en economische groei in Flevoland.

Meer informatie en aanmelden: https://destaatvanflevoland.nl/