Search
Close this search box.

Mooi resultaat voor stichting Hart voor Zorgend Flevoland

Afgelopen week leverde de stichting Hart voor Zorgend Flevoland haar laatste kant-en-klaar maaltijden aan de Flevolandse zorg. ‘Met in totaal 3.740 maaltijden op de teller, het teruglopen van corona patiënten op de ic’s, bewoners van zorginstellingen die weer wat bezoek kunnen ontvangen en horeca die vanaf 1 juni hun deuren en terrassen mogen openen, een mooi moment om ons te gaan richten op nieuwe projecten’, vertelt Kimberley Valentien, voorzitter van de stichting.

aanjagen

De Board is een echte aanjager. Het gaat om nieuwe initiatieven rondom de toekomstige economische vraagstukken van Flevoland. Alle projecten en activiteiten die we organiseren hebben uiteindelijk het doel de brede welvaart in de regio te versterken.

verbinden

De Board fungeert als verbinder om organisaties met elkaar te laten samenwerken. Het fungeert als makelaar met een uitgebreid netwerk die partijen met elkaar in contact brengt en houdt. We zoeken partnerships en krijgen input vanuit de ondernemersverenigingen in Flevoland.

communiceren

Eén van de belangrijkste doelen van de Board is om Flevoland op de kaart te zetten. Het gaat om een onderscheidende propositie, het communiceren van het Flevolandse verhaal, de ambassadeur functie en lobby activiteiten.

Het uitgangspunt van de stichting was om lokale horecaondernemers te koppelen aan Flevolandse boeren en producenten, om vervolgens maaltijden te produceren voor Flevolandse zorgmedewerkers. En dat is gelukt!

Leuke reacties

‘Heerlijk om toch in onze keuken bezig te kunnen zijn. Daarnaast is het een eer om voor de zorgmedewerkers te koken. We kunnen helpen met iets wat we het leukste vinden om te doen: het bereiden van eten van de allermooiste eilanden. Hierdoor leren mensen onze Antilliaanse cultuur kennen. We hebben leuke reacties ontvangen: mensen vonden ons eten echt lekker’, vertelt Frangeska Hosé van Ku Mil Amore uit Almere.

Thaise, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse gerechten wisselden elkaar af. Waar mogelijk lokale producten, met wereldse smaken. ‘Ontzettend mooi om te zien dat de diversiteit die Flevoland te bieden heeft, terug te zien is in de maaltijden die er bereid zijn. De zorginstellingen en ziekenhuizen werden elke keer weer verrast met een nieuw lekker, en vaak exotisch, gerecht’, vertelt Eva Flantua, die de hele foodkant van het project coördineerde.

Verrast en verwarmd

De maaltijden waren voor de Flevolande zorgmedewerkers een fijne afsluiting van een drukke dienst. ‘Thuiskomen en niet meer na hoeven denken over wat je gaat koken, maar gewoon je eten opwarmen en lekker op de bank ploffen. Ideaal! Er is de afgelopen tijd zoveel met ons meegeleefd. Dat heeft ons verrast en verwarmd’, vertelt Silvia van Woonzorg Flevoland met een glimlach.

Het project waarin Hart voor Zorgend Flevoland maaltijden verzorgt voor zorgmedewerkers mag dan afgelopen zijn, de stichting zelf gaat gewoon door met het supporten van de Flevolandse zorg. ‘Samen met Flevolandse ondernemers en inwoners gaan wij op zoek naar nieuwe lang- en kortdurende projecten die helpen ons doel te verwezenlijken, namelijk het versterken, continueren en borgen van zorg in Flevoland’, besluit Kimberley Valentien.

www.hartvoorzorgendflevoland.nl