Search
Close this search box.

‘De board is een weerspiegeling van Flevoland: er zit veel energie in!’

Flevoland is de provincie van de ruimte, pionieren, kansen pakken en vooral energie. Er is hier veel mogelijk, maar we mogen in Flevoland best wat grootser durven dromen. Dat is de conclusie van een gesprek met drie kersverse boardleden: Alice Muller (lid college van bestuur van Firda), Nathanaël Middelkoop (wethouder van de gemeente Urk) en Harry Talen (directeur bij Engie).

aanjagen

De Board is een echte aanjager. Het gaat om nieuwe initiatieven rondom de toekomstige economische vraagstukken van Flevoland. Alle projecten en activiteiten die we organiseren hebben uiteindelijk het doel de brede welvaart in de regio te versterken.

verbinden

De Board fungeert als verbinder om organisaties met elkaar te laten samenwerken. Het fungeert als makelaar met een uitgebreid netwerk die partijen met elkaar in contact brengt en houdt. We zoeken partnerships en krijgen input vanuit de ondernemersverenigingen in Flevoland.

communiceren

Eén van de belangrijkste doelen van de Board is om Flevoland op de kaart te zetten. Het gaat om een onderscheidende propositie, het communiceren van het Flevolandse verhaal, de ambassadeur functie en lobby activiteiten.

Groter dromen

‘Als je het mij vraagt kunnen we ons verhaal naar de buitenwereld beter vertellen’, zegt Harry Talen. ‘Flevoland heeft veel potentie, maar wordt desondanks in Den Haag vaak over het hoofd gezien. Vergeleken met andere regio’s waar ik veel kom, mogen we in Flevoland wel wat trotser zijn. Groter dromen!’

Kleur op de wangen

Nathanaël Middelkoop knikt. ‘Onze pioniersmentaliteit is waardevol, maar we mogen inderdaad best wat meer kleur op de wangen krijgen’, zegt hij. ‘Ditzelfde geldt voor de board. Ik ben van mening dat we als Economic Board Flevoland een nog duidelijkere positie in mogen nemen binnen de provincie. Onze samenstelling is uniek, maar we worden lang niet altijd als stakeholder gezien.’

Vooruit kijken

Economic Board Flevoland zet zich in voor ondernemerschap en duurzame economische groei in onze provincie. Een van de belangrijkste doelen? Als overheid, onderwijs en ondernemers (de triple helix) agenderen we thema’s en dragen bij aan gezamenlijke oplossingen voor uitdagingen waar we voor staan. ‘Ik vind het interessant om samen met de andere boardleden de waan van de dag achter ons laten en vooruit te kijken’, aldus Nathanaël Middelkoop.

Maatschappelijke opgave

‘Samen nadenken over hoe we het in Flevoland overmorgen beter kunnen doen,’ vult Alice Muller aan. ‘Mijn persoonlijke doel? Bij Firda leiden we mensen niet alleen op voor een vak, maar ook voor het leven. Met alle complexiteit die daar soms bij komt kijken. Als mbo-school hebben we naast een economische ook een belangrijke maatschappelijke opgave. Dit is voor mij een belangrijk thema om in te brengen binnen de board.’

‘Hoe ik terugkijk op mijn eerste boardmeetings? De board is een weerspiegeling van Flevoland: er zit veel energie en potentie in!’, besluit Alice Muller enthousiast.