Zoek
Sluit dit zoekvak.

HR-experttafels

Economic Board Flevoland heeft in 2019 een aantal HR-experttafels georganiseerd. Hieraan namen HR-professionals uit geheel Flevoland deel. Samen spraken zij over de uitdagingen die zij tegenkomen op het gebied van het werven en behouden van personeel, deelden oplossingen met elkaar en gaven aan waar de grootste knelpunten bij hen en Flevoland in het algemeen liggen.

Door middel van deze bijeenkomsten kon Economic Board Flevoland inbreng ophalen voor projecten op het gebied van het behouden van talent voor Flevoland maar is er ook een netwerk van HR-professionals ontstaan die elkaar kennen, weten te vinden en samen aan vraagstukken kunnen werken.

De uitdagingen op het gebied van personeel

Uit de gesprekken kwamen een paar knelpunten naar voren. Vragen als ‘Hoe kan er beter ingespeeld worden op de trend levenslang leren?’ en ‘Hoe houden we mensen langer en vitaal aan het werk?’ waren de voornaamste gespreksonderwerpen. Het grootste knelpunt ligt, volgens de HR-professionals, echter bij het imago van Flevoland. Vooral jong talent weet de polder en de bedrijven moeilijk te vinden en trekt snel richting de randstad en andere omliggende regio’s. 

Werkgevers in de regio moeten zichtbaarder worden

Flevoland het waard is om op de kaart te zetten als prachtige provincie met volop mogelijkheden voor groei, werk en interessante banen, ook voor jong talent. Het werken aan de zichtbaarheid en branding van het bedrijfsleven binnen Flevoland is een gezamenlijke opgave van het Flevolandse bedrijfsleven, onderwijs en overheid. 

Hieruit is het idee ontstaan om een campagne op te zetten voor gezamenlijke, brede branding van het Flevolandse bedrijfsleven.

Lees hier het persbericht naar aanleiding van de eerste HR-experttafel.

nieuws